Sunday, May 04, 2008

Европейски п-ва Пловдив 2008, ден последен




На 3 май първенствата приключиха с вълнуващи двубои за определяне на медалистите и квотите за световната купа. Шампионите бяха предварително ясни - еднолично при мъжете победител е Сергей Тивяков (Холандия), а при жените Катерина Лагхно (Украйна) е вече първата двойна европейска шампионка. От двубоите на елиминации, при жените Чмилите(Литва) успя в драматични двубои да се вмъкне в лидерската украинска тройка и да заеме 2-рото место. Ушенина (Украйна) остана трета. (на снимките са подредени на стълбичката на победителите).





От мъжете втори стана Сергей Мовсесян(Словакия), а трети Сергей Волков (Русия).







Милена Стефанова постигне две победи в последните два кръга (над Лариса Хропова - Русия и Асли Байрак - Турция), които подобриха и класирането и елото й, а не е без значение и самочувствието й. С 4,5 точки тя завърши на 129 место.


От младите български шахматистки можем да поздравим покрилите норми за международен майстор при жените Елица Раева и Андриана Николова. Очакваме ги отново и тази година през юли да играят във Враца, в борбата за "Тракийска принцеса" 2008г. Междувпрочем, вече няколко гросмайсторки изявиха желание да се включат в нашия шампионат и се очаква турнира да важи за покриване и на гросмайсторски норми за жени!

репортажите направи,
Пламен Стефанов

0 Comments:

Post a Comment

<< Home