Friday, April 25, 2008

Европейски п-ва - Пловдив 2008, ден 5-ти


Днес, на разпети петък, може да не се работи физически труд, но за шахматистите си е редовен кръг и борбата е особено ожесточена. На първата маса Антоанета Стефанова среща стара позната - Екатерина Ковалевская, в мач срещу която спечели световната си титла. Сега нашата състезателка има половин точка по-малко и в ролята на догонваща ще играе само за победа.
За нашата Милена противничка е Александра Стири от Гърция(на снимката), която също има високо звание - международен майстор за жени. След 4 гросмайсторки, това изглежда по достъпна противничка, но само на пръв поглед - тук слаби състезателки просто няма!

Направих си труда да преброя званията на участничките - 82 са гросмайсторки, като 5 от тях даже имат гросмайсторско звание и за мъже, 35 са международни майсторки и 23 фиде майсторки. При мъжете гросмайсторите са 186, международните майстори 67 и фиде майсторите 31. Това прави шампионатите най-силните първенства играни досега на планетата. Европа определено има предимсто в шахматно отношение и погледите на много хора в интернет са насочени към това първенство.


Живото предаване, за което се стараем да няма никакво прекъсване, се гледа от всички краища на света, като посещенията на официалния сайт са над 100 хил. дневно. На снимката може да видите работното ни място - вляво компютъра, на който се получават ходовете на 12-те дъски при жените, а до него следим как се обновяват в интернет. Може да се видят почти веднага там!
За директен достъп вижте линковете от главната страница: http://www.eicc2008.com/
От залата за игра при жените информацията предава,
Пламен

0 Comments:

Post a Comment

<< Home